De bedste kærlighedsfilm

“Kærlighed er ikke som på film”.

Gu er det så – nogle gange.

Men hvis du lige nu sidder og mangler lidt romantik, så får du her nogle rigtig gode bud på, hvad du kan kaste i dvd-afspilleren, mens du enten holder et heldigt menneske i hånden eller kaster dig i grams med chokolade i stedet.

Kærlighedsfilm # 1 - Love Actually

kaerlighedsfilm1Love Actually var sikkert tænkt som en julefilm – men nu ses den faktisk hele året og er blevet en klassiker af dimensioner.

Vi følger en hel række forskellige mennesker, hvis veje krydses på de mest finurlige måder. Der er både ulykkelig kærlighed, uopnåelig kærlighed, barnlig kærlighed – og helt igennem over-the-top romantisk kærlighed.

Og hey – Love Actually indeholder en af de bedste scener set i filmhistorien.

Bedste citat fra Love Actually

“But you know the thing about romance is people only get together right at the very end.”

 Kærlighedsfilm # 2 - The Notebook

kærligehdsfilm2

Filmen er baseret på Nicholas Sparks roman af samme navn.

Den 80-årig Noah besøger den alzheimerramte Allie på plejehjemmet. Hun har mistet alle minder om deres møde – og Noah begynder at fortælle om alle deres minder sammen.

Filmen er fuldstændig romantisk og varm – og nogle gange kan man måske godt komme til at tude.

For filmen er livsbekræftende og varmer i hjertet i en tid, hvor det kan virke som alle går fra hinanden og virker til at begynde at kede sig som årene går.

Bedste citat fra The Notebook

“So it’s not gonna be easy. It’s gonna be really hard. We’re gonna have to work at this every day, but I want to do that because I want you. I want all of you, for ever, you and me, every day.”

Kærlighedsfilm # 3 - PS I love you

Holly mister sin mand, Gerry, og hun er helt knust af sorg. På sin 30 års fødselsdag modtager hun et brev, som Gerry skrev til hende inden sin død. Og i det følgende år modtager hun med mellemrum i alt 10 breve, som alle skal hjælpe hende med at komme videre.

Jeg tuder, hver gang jeg ser filmen. For den er så sød og rørende – og Gerard Butler er en anelse “ret-så-skøn” i den.

Bedste citat fra PS. I love you

“I bet you’ve had a hard time walking into a room full of people on your own, right? Yeah. I know that. I know what it is, not to feel like you’re in the room, until he looks at you or touches your hand or even makes a joke at your expense, just to let everyone know… you’re with him. You’re his.”

Kærlighedsfilm # 4 - Sleepless in Seattle

Søvnløs i SeattleSams kone er død og han har svært ved at finde livsmodet frem igen. En aften ringer hans lille søn ind til et radioprogram og fortæller, at det han ønsker aller mest er en ny kone til sin far, så han kan blive glad igen.

Kvinder er kvinder, og Sam bliver overdænget med tilbud fra kvinder, der er blevet rørt over historien. Men én af dem er noget helt særligt og sikker på, at hun er hans nye eneste ene.

Kan du gætte, hvad der sker?

Bedste citat fra Sleepless in Seattle

“Move on. Right. That’s what I’m going to do. In a few months, I’ll be fine, I’ll just grow a new heart.”

Kærlighedsfilm # 5 - You’ve got mail

kærlighedsfilm5Okay – det er Tom Hanks og Meg Ryan. Igen. Men de kan noget sammen!

Begge er til hverdag rivaler. Om aftenen dater de online. Egentlig har du nok allerede gættet, hvad der sker. Men det gør absolut ingenting at filmen er forudsigelig – for den har det hele. Den er sød, den er sjov – og meget relevant i en tid, hvor langt de fleste møder dates online.

Bedste citat fra You’ve got mail

“I would have asked for your number, and I wouldn’t have been able to wait twenty-four hours before calling you and saying, “Hey, how about… oh, how about some coffee or, you know, drinks or dinner or a movie… for as long as we both shall live?”

Dine bedste kærlighedsfilm

Jeg vil gerne have flere på listen – og desuden vil jeg gerne se nogle flere film. Det er ikke fordi, jeg ikke selv har noget kærlighedsliv. Kærlighed på film er bare så dejlig nemt at håndtere!

Kom med dine bud i kommentarfeltet herunder!

PS: Alle billeder er venligst udlånt af filmudsalg.dk – billige film og kun 25 kroner i fragt

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>